جرثقیل دیواری بازویی چیست ؟ و چه کاربردی دارد

جرثقیل بازویی دیواری مقرون به صرفه ترین راه برای ارائه پوشش بالابر برای استفاده در سوله ها محسوب می شود. جرثقیل بازویی دیواری برای نصب روی دیوار یا ستون طراحی شده است همچنین این نوع از جرثقیل ها با قابلیت چرخش عرضی توانایی حرکت بالایی به کاربر می دهد. به طور کلی جرثقیل یک نوع ماشین است که بر اساس قوانین فیزیک به کاربر امکان جابجایی بارهای سنگین را می دهد. امروزه بر اساس نوع نیاز کاربر، تناژ بار و محل استفاده انواع جرثقیل ها طراحی و تولید شده است. یکی از کاربردی ترین و مقرون به صرفه ترین انواع این جرثقیل ها، جرثقیل بازویی دیواری است.
جرثقیل بازویی سازه ای است که در داخل سوله ، کارخانه ، کارگاه ها جهت جابه جایی بار کارایی بالایی دارد و از مزیت های آن می توان به عدم اشغال فضای کاری زیاد اشاره کرد که بار را در یک دامنه 180 درجه ای (مدل بازویی دیواری) و یا 360 درجه ای (مدل ستونی ) جابه جا می کند . این جرثقیل ها به صورت شش کاره و چهار کاره دستی و موتورایز با توجه به نیاز شما موجود می باشد. حرکت چرخشی جرثقیل بازویی دیواری بر اساس نیاز کاربر می تواند به صورت دستی یا برقی باشد. نکته ای که وجود دارد این است که نوع طراحی جرثقیل بازویی دیواری با بازوی مکانیکی برقی طراحی آن به طور کامل تغییر می کند. اما در نوع دستی جرثقیل بازویی دیواری عملا با طراحی ساده تری رو به رو هستیم.

مشخصات فنی جرثقیل بازویی دیواری

تا به این جا به طور کلی با جرثقیل بازویی دیواری آشنا شدیم و به نوعی کاربرد جرثقیل بازویی دیواری را تا حدودی شناختیم. حال نوبت این است که به صورت تخصصی و فنی تر در مورد جرثقیل بازویی دیواری صحبت کنیم. به طور کلی حداکثر تناژ قابل حمل جرثقیل بازویی دیواری بر اساس دو فاکتور پایه متصل به دیوار و طول بازو مشخص می شود. معمولا این جرثقیل ها با حداقل طول پایه بازویی دیواری 4 و حداقل طول بازو 7 متر طراحی می شود. بر این اساس می توان گفت که حداقل تناژ قابل حمل توسط جرثقیل بازویی دیواری حدود 0.25 تن خواهد بود. با افزایش طول پایه بازویی دیواری و بازو علاوه بر اینکه امکان حمل بار با تناژ بالاتر فراهم می شود، عملا کاربر فضای بیشتری برای انتقال بار در اختیار خواهد دشت. فاکتور دیگری که در کاربری جرثقیل بازویی دیواری تاثیر مستقیم دارد مسئله توانایی چرخش بازوی جرثقیل است. در واقع به واسطه متصل بودن پایه این جرثقیل به دیوار یا ستون، بازو امکان حرکت پیدا می کند و شما می توانید آن را در زوایای مختلف حرکت دهید. معمولا جرثقیل بازویی دیواری به نوعی طراحی می شود که امکان چرخش بازو بین 45 تا 180 درجه را فراهم کند.

کاربرد جرثقیل بازویی دیواری

اما چرا جرثقیل بازویی دیواری را جزو مقرون به صرفه ترین و کاربردی ترین جرثقیل ها می دانند؟ علت این موضوع را می توان از دو جهت محل نصب و نوع کاربری مورد بررسی قرار داد. به طور کلی از جرثقیل بازویی دیواری در مکان هایی استفاده می شود که امکان استفاده از جرثقیل ایستا یا سقفی نیست و یا این که جای چندانی برای نصب این نوع جرثقیل ها وجود ندارد. در واقع کاربرد جرثقیل بازویی دیواری در کارگاه های کوچک، بسته و یا بدون سقف است. این نوع جرثقیل در دسته جرثقیل های فردی محسوب می شود و همانطور که گفته شد حداکثر بار تا وزن 5 تن را می تواند تحمل کند. نکته مهم دیگری که باید در طراحی و کاربرد جرثقیل بازویی دیواری بدانید این است که این جرثقیل ها می تواند به عنوان جرثقیل کمکی در کنار انواع دیگر جرثقیل ها قرار بگیرد. به عبارت ساده تر نحوه کار این جرثقیل به شکلی است که عملا تداخلی در نحوه فعالیت جرثقیل های ایستاده یا سقفی ایجاد نمی کنند. نکته دیگر این است که جرثقیل بازویی دیواری را می توان به بدنه دستگاه ها و ماشین آلات نیز متصل کرد. البته این در حالی است که آن بدنه یا ماشین توانایی تحمل تناژ قابل حمل را داشته باشد.
×